Välj rätt tapet

Har du bestämt dig för att ge ditt hem ett lyft genom att tapetsera om ett eller flera rum? Då kan det här inlägget vara intressant. I följande text kan du läsa mer om hur du kan tänka för att välja rätt tapet.

Olika sorters tapeter

Utbudet på tapeter är idag väldigt stort. Du kan exempelvis välja mellan tapeter med olika mönster eller tapeter med en enhetlig färg. Sedan tillverkas även tapeter av olika material vilket påverkar texturen och utseendet. Oftast är de gjorda av en pappersblandning men de kan också vara gjorda av en sorts canvas. Tapeter av polycanvas finns oftast i fototapeter. Vill du ha en fototapet så välj något här för att få tag på snygga fototapeter för hemmets alla rum.

Välj efter färg

Avslutningsvis för att hitta passande tapeter ska du välja efter färgen, eller färgerna i tapeten. Det är för att tapeten ska gå i samklang med din övriga inredning. Har du färgglada möbler och inredningsdetaljer kan det passa bäst med en neutral tapet. Sedan kan du även använda tapeterna som en färgklick om du har exempelvis svart, grå, beige eller vit inredning. På så sätt får du rummet att sticka ut med hjälp av tapeterna.