Ladda din nya elbil hemma

Framtiden är redan här och energisystemet bygger i allra högsta grad på grön el. Redan nu finns en stor marknad för elbilar och den är ständigt växande. Många experter menar att det inom en snar framtid enbart kommer finnas elbilar.

I takt med utvecklingen av elbilar kommer också allt fler lösningar för att underlätta ägandet. Trots att det finns olika innovationer är bland de viktigaste att kunna ladda elbilen hemma

Bli en miljöhjälte

Förutom att du kan bidra till en mer hållbar framtid är det numer enkelt att vara en miljöhjälte. Du slipper stå i kö på laddstationen eller vänta medan elbilen blir fulladdad. Istället har du möjlighet att köpa en laddbox som du har i hemmet. Fördelen är att det är billigare jämfört med en extern laddstation. Dessutom kan du ladda elbilen över natten och köra iväg mot äventyr varje morgon med en fulladdad elbil. På så sätt är det både kostnads- och tidseffektivt med en laddbox hemma.

En annan fördel är att du kan få miljöpremie för att installera laddboxen vilket reducerar priset ytterligare. Priset för laddbox är ofta ungefär 10 000 kronor och värdet på miljöpremie upp till 50 000 kronor. Du kan lära dig mer på den här sidan om elbilar och elbilsladdning.