Kanske solenergi är något för er villa

De senaste åren har det hänt en hel del när det gäller utvecklingen av solceller och solpaneler. Dagens paneler är både mer prisvärda och effektiva. Det är därför det verkligen är en bra satsning nu när elpriserna ligger i topp. Dessutom får du skattereduktion på utfört arbete om du installerar solpaneler på ditt villatak.

Varför solenergi?

Anledningarna till att skaffa solceller kan vara flera, men framför allt är det tryggheten att du kan vara självförsörjande när det gäller din el. En annan aspekt är också att solenergi är ett betydligt bättre val för miljön.

När du installerar solceller har du en kostnadsfri källa till el som kommer fungera i många år framöver. För att ytterligare avhjälpa din ekonomi kan du även ansöka om solcellsstöd till hela din investeringskostnad, eller ROT- avdrag där du får tillbaka pengar för installationen. Dessutom kan du sälja din överskottsel.

Solenergi höjer värdet på ditt hus

Eftersom solcellerna ger en lägre boendekostnad så ökar det även husets värde om du vill sälja ditt hus vid ett senare tillfälle. En studie i Sverige visar på att det ökade värdet uppgår till 14 % om huset har solenergi. Studien är gjord av Sveriges lantbruksuniversitetet och Vattenfall. För flera tips för att förbättra ditt hem hittar du bra information online.