Att tänka på innan du renoverar

Det kanske kliar i fingrarna att få påbörja någon form av renovering i din nyss inköpta bostadsrätt. Det kan vara bra att ta reda på vilka regler som gäller i den bostadsrättsförening som du blivit medlem i och vad som är på gång i form av stora renoveringar i föreningen.

Äger du en bostadsrätt så kan det vara värt att prata med föreningens styrelse innan du påbörjar någon form av renovering. Har du dessutom varit med på någon årsstämma så kanske du har koll på om det är något stambyte på gång eller annat som kanske gör att du bör vänta med renoveringen av ett badrum eller liknande. I annat fall så är det helt okej att renovera din bostadsrätt. Det du inte får göra är yttre renoveringar som fönster och balkong.

Om allt är som det ska så kan du påbörja din renovering av det som du planerar att för tillfället renovera. Kanske du väljer att börja med köket och att byta ut detta. Badrum och toalett kanske är det som ligger näst på tur. När detta är klart så gör du sovrum, vardagsrum och annat som behöver en renovering. Se till att planera allt ordentligt innan du sätter igång. Försök hålla dig till en budget för din renovering så du inte överstiger allt för mycket. Lägg in en summa för oförutsedda händelser ifall det uppkommer något som du inte tänkt på.