Inred ditt hem med växter

Att inreda med växter har blivit allt mer trendigt de senaste åren. Ju mer växter i hemmet desto bättre. Det ger inte bara en känsla av liv i ditt hem utan har också positiva hälsoeffekter, då många växter hjälper till att rena luften. Du kan hitta det som du behöver på nätet.

Rätt växt på rätt plats

Tänk på att växter har olika behov. Vissa växter behöver mycket solljus medan andra föredrar en mer skuggig plats. Så även om du tycker att det vore väldigt snyggt med en massa växter i det där mörka hörnet i din lägenhet kanske det inte är den bästa idén om du också vill att de ska överleva. Se därför till att ta reda på vilket ljusbehov växten har som du vill använda.

Inred i kluster och utnyttja väggarna

Var inte rädd för att blanda olika gröna växter i kluster. Ställ både taggiga kaktusar och slätbladiga fikusar tillsammans för att skapa en känsla av variation. Så länge allt är grönt kommer det inte att sticka ut. Du kan också jobba med att placera växterna på olika höjd. Använd piedestaler, hängande amplar eller väggfästen. På så sätt kan du ställa stora växter på golvet och sedan jobba dig upp mot taket med de mindre.