• Okategoriserade

Stora renoveringar för dig i bostadsrätt

För dig som bor i en bostadsrätt så kanske du renoverade den i samband med att du köpte din lägenhet. Det kan dock vara på sin plats att kolla med föreningen om det planeras några större renoveringar framöver.

Renovera badrummet

Om ni funderar på att renovera badrummet och det ska göras ett stambyte i fastigheten så är det en stor fördel att vänta med renoveringen till detta är gjort. Då slipper ni en massa extra arbete och får börja om från början. Det kan vara skönt att veta att stambytet är på gång och att ni i samband med detta renoverar badrummet exakt som ni vill ha det. Även om det skulle ligga ett år bort med bytet av stam i fastigheten så kan det vara värt att vänta. Då kan ni också se till att spara så mycket pengar som möjligt tills ni får påbörja renoveringen.

Renovera köket

Det kan vara samma sak här att ni väntar med köket tills allt är klart med stambytet. Så klart så kan det bli en stor summa pengar om ni både ska renovera köket och badrummet samma år. Men det kan det vara värt. Kolla upp med banken om ni kan höja ert lån något som kan finansiera er renovering. För er egen del så är det skönt om ni kan få göra bort dessa renoveringar som är relativt stora i er bostadsrätt. Ni ska ju kunna bo och leva så bekvämt som ni bara kan. Om ni är hyfsat händiga så kanske ni kommer billigare undan än om ni måste ta in hantverkare.