Inred det perfekta spelrummet

Spel är ett stort intresse för många idag och är man intresserad av spel själv eller bor i ett hushåll med stort spelintresse har man säkert bra anledningar till att sätta upp ett rum speciellt för detta syfte.

För datorspelaren

spelrumEtt rum för för datorspel kräver inte så mycket utrymme i grund och botten. Det man vill börja med är ett rejält bord brett nog för åtminstone två fullstora skärmar och ett par bra högtalare. Många väljer visserligen att använda ett par ordentliga hörlurar, men högtalarna har även sin användning. Finns det utrymme för detta får man även lätt plats med en stor musmatta och vilket tangentbord man än föredrar. Hur bra dator man behöver beror så klart på om man helst spelar de senaste trippel A-titlarna eller enklare former av underhållning.

För konsolspelaren

Konsollspelaren behöver lite mer utrymme för att förverkliga sitt spelrum. Här börjar man med en stor TV, gärna upphängd på väggen för att komma upp i bra höjd. Hur stor TV man kan ha beror mycket på vilket avstånd man sitter på. Sedan behöver man en bekväm sittmöbel att spela från. Här går det ju att välja fritt mellan alla fåtöljer och soffor man kan tänka sig. Spelar man helst racingspel finns det dock speciella modeller för just detta syfte. Tänk även på att fixa en bra avställningsyta vid sidan av för lite drickbart och snacks. Den som inte köper allt digitalt kommer ju även behöva lite hyllmetrar för att rada upp sina spel också.

För brädspelaren

spelrumDen som vill inreda ett rum för brädspel behöver först och främst ett stort bord med flera sittplatser. Bordet ska så klart placeras mitt i rummet för att maximera antalet spelare som kan spela samtidigt. Att hitta ett bra bord kan faktiskt vara en större utmaning än man först tror, åtminstone till ett överkomligt pris. Vilket är varför många har valt att bygga sitt eget. Stolarna vill man ska vara bekväma att sitta i en längre tid, så satsa på några med mjuk sits. De får gärna ha hög rygg så man kan luta sig tillbaka ordentligt också. Slutligen måste man ju även titta på hur man ska förvara och visa upp alla spel. Lite extra djupa hyllor på väggen kan vara riktigt snygg.