Inred med retrodeltaljer

Något som blivit väldigt populärt och trendsäkert är att kombinera det gamla rustika med det nya moderna. De två tillsammans kan bli en väldigt snygg kombination. Har man turen att förvärva ett gammalt hus bör man vara noga och försiktig med vad man väljer att renovera och göra om. I gamla hus finns det mycket karaktär som är värd att bevara.

Till exempel om det finns en gammal braskamin eller tegelvägg är det snyggt att bryta av detta gamla med något trendigt och modernt. Ett exempel kan vara att bryta av den bevarade tegelväggen med ett par stilrena spotlights som lyser upp väggen. Det ger en mix av gammalt och nytt samtidigt som det även sätter det gamla och rustika i fokus. Speciellt köken i gamla hus är ofta noggrant planerade och byggda i material av hög kvalitet så här gäller det att tänka till noga innan man river ut något.

Inred med retrodeltaljer

Att kombinera gamla möbler och dekorationer med nya är också ett trendmedvetet val. Kontraster är väldigt spännande. Äger man ett gammalt, rustikt bord är det väldigt snyggt att kombinera detta med en modern matta, stilren duk eller trendiga ljusprydnader på bordet, gärna i mässing eller guld. Det blir allt vanligare att inhandla sina inredningsdetaljer på secondhandaffärer eller loppis. Att addera inslag av vintage till sitt hem gör det ännu mer personligt och trivsamt.

Ett tips är då att välja en särskild tidsperiod för att inte riskera att det blir för spretigt. Bestäm också gärna innan en speciell färgskala då det är bra om färgerna på möbler och detaljer samspelar då det skapar en helhetskänsla. Vill man skapa ett vintage hem men har en ganska snäv budget är ett bra tips att diska ur gamla burkar till exempelvis oliver eller pickles och använda burkarna som små vaser. Detta är ett billigt och enkelt tips på hur man kan få sitt hem vintage inspirerat med små medel.