Använd blått i inredningen

Blått är årets trendfärg vilket förmodligen inte har undgått någon. Blått ses som en lugnande färg och finns i flera fina nyanser som går att kombinera med varandra. Man har sett mycket blått i inredningen detta år, allt från porslin till tapet. Framförallt har den blå färgen setts på mycket detaljer i hemmen och inte allra minst på kuddarna.

Blått är också en behaglig och lätt färg att kombinera med övriga färger. Blått blir till exempel väldigt snyggt till brunt, vitt, svart samt grönt. Ett exempel är att kombinera kuddar med dessa färgar. Att ha en eller två blå kuddar i olika nyanser tillsammans med en brun och en vit kudde. Det kan bli riktigt snyggt. Att endast ha blå kuddar, fast i olika nyanser, är också en het trend man har sett under 2016. Framförallt den djupblå nyansen är dessutom väldigt snygg att kombinera med olika mönster.

inredningsfärger

Att inreda med blått är alltid rätt då det är en lättmatchad och tidlös ton. Blått andas också en viss lyx och elegans och ses därför allt oftare i gamla herrgårdar och slott som blivit moderniserade. Den blå färgen passar nämligen väldigt bra på gammal stuckatur och gamla snickerier. Det finns några heta trendtips på hur man kan inreda hemmet med blått.

Att matcha blanka mässingsdetaljer ger till exempel en varm touch mot den kalla blåa. Att bryta av ett kök med matta marina toner blir genast något annat än det klassiska och moderna vita. Ibland kan endast det lilla göra stor skillnad som till exempel att bryta av med ett djupblått bäddset. Det är också snyggt att bryta av ett vitt rum med blå textilier och mattor. Blått är alltså en helt rätt färg och ett mycket bra val om man vill gå emot det klassiska vita och vara lite mer nytänkande och kreativ.