Personliga barnrum med enkla medel

Barnrum är roliga att inreda men kan vara svåra att få personliga. Barnrum har en tendens att ändras med kort varsel eftersom barnen växer upp och ändrar stil. Ett tips är då att välja möbler i neutrala färger så att de kan följa med barnens uppväxt längre. För att få barnnum mer personliga är det bra att välja vilken stil rummet ska ha. Ett personligt tema gör att rummet blir mer unikt.

Ett sätt är då att kombinera olika färger eller motiv på väggarna, gärna något som speglar barnens intressen. Det gäller att välja kulör med omsorg och tänka på vilken stil som passar barnets ålder. Några riktlinjer att gå efter är att yngre barn gärna har ett rum som andas sött och charmigt, medan mellanbarnen hellre vill ha action med färg och grafik. Inbjudande, glatt och personligt är stilen som de äldsta barnen gärna inreder sitt rum med. En mycket bra bas i rummet som också ger en personlig touch men även en känsla av harmoni, är en gardinkappa, taklampa samt en bordsskärm i matchande tyger.

personliga barnrum

Inred med favoritmotivet

Ofta snöar yngre barn in sig på en särskild karaktär från böcker eller film och vill då ha allt som går att få med det motivet. Ta vara på det och försök få in det i inredningen så blir rummet genast mer personligt. Attiraljer är dessutom väldigt lättutbytbara vilket då är en smart inredningsdetalj att kunna byta ut ju äldre barnet blir. Det är därmed ett enkelt knep för att piffa upp barnrummet till det lilla extra.

Fler smarta tips för ett personligt barnrum

personliga barnrum

Ett sätt för att få barnrummet mer personligt är att dekorera det med leksaker, gärna barnets egna. Det är väldigt fint att göra målningar, så kallade stilleben av dinosaurier, dockor och gosedjur. Något som också brukar vara populärt är att dekorera med vimplar i olika färger. Ett annat enkelt sätt för att få barnrummet mer personligt är att göra det extra fint på skrivbordet. Det kan man till exempel göra med färgglada pennor, penslar och annat för att uppmuntra barnen till kreativitet. Dock kanske det enklaste sättet att få ett barnrum mer personligt och som inte kräver några större medel, är att köpa träbokstäver i barnens namn och sätta på väggen. Det är en trend som florerat under de senaste åren och verkar hålla i sig än idag och även i framtiden.